По традиция Галъп Интернешнъл Болкан ще кани в различни секции в

...
По традиция Галъп Интернешнъл Болкан ще кани в различни секции в
Коментари Харесай

Няма опасност от заразяване с Ковид при екзитпола

" По традиция " Галъп Интернешнъл Болкан "  ще кани в разнообразни секции в страната, съставляващи представителна извадка, гласоподавателите, през избрана стъпка, да повторят вота си безусловно анонимно, персонално и затова – непокътнати от коронавирусната заплаха. Това съобщи пред БНР Първан Симеонов, шефът на организация " Галъп ".

Така през избрани шпации от време ние ще знаем междинни резултати, които, несъмнено, в сходство с българското законодателство ще останат единствено за наше изследователско прилагане, а не за обява. Това ще ни разреши към 20.00 ч. да публикуваме първи планирани данни, след което да стартираме да публикуваме данни от редом преброяване. Искрено се надявам, че новите технологии, свързани с машинния избор, няма да повлияят отрицателно на паралелното преброяване, каквито опасения имаха всички организации, работещи на терен. Благодарение на ЦИК, надяваме се, вероятните проблеми ще бъдат изчистени. Така в късните вечерни часове ние ще знаем и предварителните резултати от паралелното преброяване.

Чрез екзитпола ние ще имаме по-бързо резултатите, още в 20.00 часа ще имаме ориентир какво се е случило, на второ място – екзитполът и паралелното преброяване са още една гаранция за честността на вота, а на трето място, нашата организация, заедно с БНР и още няколко медии от предишните избори, успяхме да хванем много значими процеси в изборния ден и се надяваме и в този момент да бъдем потребни на БНР и слушателите “, посочи Първан Симеонов.

Призовавам всички гласоподаватели, които бъдат поканени от актьорите на организациите, да повторят своя избор в анкетата за самопопълване. Хартиена е анкетата, с урна. Все още екзитполът не се прави машинно. Призовавам всички гласоподаватели да се отзовават, тъй като екзитполът е проучване, което е още една гаранция за честността на вота и прелестна опция още в 20.00 ч. ние да знаем разпределението на силите.

Тъй като става дума за безусловно анонимно, независимо занятие, е минимизирана заплахата от каквато и да било болест. Взети са всички ограничения.

В началото на изборния ден интензивността е по-висока, в сравнение с вота през април, регистрира Симеонов.

" Малко по-високо се движи изборната активност към 9 ч. по отношение на тази на предходните избори – преди на 4 април към този час интензивността беше 5 на 100, в този момент е 6 на 100 ".

Това е интензивността съгласно екзитпола. Най-точните данни ще са на ЦИК, само че нашите данни са добър ориентир, уточни социологът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР